Norges største nettsteder 18 desember 2008

Litt sånn her i slutten på året kunne det vørt litt morsomt å se på hva som faktisk er Norges største nettsteder. Joda, jeg kjenner til TNS/Metrix-listen som sier at VG er størst - men jeg bestemte meg for å bruke noe annet (som i tillegg ikke tar betalt for å være på listen).
Jeg bestemte meg for å ta en kjøring på Amazon-eide Alexa.com, og da blir resultatet helt annerledes! Kanskje ikke så overraskende hvem som er Norges største nettsted - det er selvsagt google.no som har flest besøk per dag, overlegent!
De andre på topp-10 er YouTube som nr 2, Facebook nr 3,  Live.com nr 4, Google.com nr 5, VG nr 6!!, Yahoo nr 7, Nettby nr 8, Finn nr 9 og Msn som nr 10.
Listen ser dere her: alexa1812

Derfor synes jeg det er litt merkelig at når man snakker om tall, relevans, målgrupper osv - hva er de største nettstedene som har mest trafikk. Den store overraskelsen for meg var at PirateBay ikke havnet høyere enn 19.plass.
Uansett hvor mye man stoler på Alexa som grunnlag for besøksstatistikk, så kan man argumentere for at de ikke tar betalt for at du skal være på denne listen. Det man uansett kan gjøre er å sammeligne på samme grunnlag, og det i seg selv er en verdi.

Jeg ser frem til diskusjonen som bør følge!

- Nikki

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Velkommen til Confetti blogg

Velkommen til Confetti blogg

4, Oslo

Confetti jobber med markedsføring på Internett. Vi tilbyr: Medierådgivning-og kjøp. Internettskoler og foredrag. Søkeordsmarkedsføring. Statstikk og research. Brukervennlighetstester. På denne bloggen vil vi dele våre erfaringer og tanker innenfor de områdene vi jobber med.

Kategorier

Arkiv

hits